• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У периоду од 21. до 2. фебруара у Београду је одржан 45. Међународни сајам туризма под слоганом АВАНТУРА ПОЧИЊЕ ОВДЕ! На овогодишњем сајму се представило преко 400 излагача из више од 27 земаља. Земља партнер Сајма туризма ове године је била Република Грчка.

Национални парк Тара је наступио на штанду Туристичке организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта заједно са најзначајнијим туристичким субјектима са територије наше општине у оквиру заједничког штанда Туристичке организације "Западна Србија".

Поред промоције најзначајнијих туристичких локалитета и атракција, посетиоцима је посебан акценат стављен на предстојећу јубиларну 30. Дринску регату и друге значајне манифестације које ће се током 2024. године одржати у нашем граду попут Трибалиона, Ћириличне баштине, Тара Ултра Трејла и трке Wild Bear на Тари. Туристички субјекти из Бајине Баште представили су најновију понуду, а Установа „Култура“ је промовисала своја најновија штампана издања, са акцентом на књиге културно историјског садржаја везане за прошлост Бајине Баште.

Овогодишњи наступ Бајине Баште у хали 4 Београдског сајма заснован је на потпуно новом концепту ослањајући се на дигиталне технологије и мултимедијалне садржаје кроз велики лед дисплеј, промотивне лед дисплеје на свим пултовима, коришћење великог броја таблета за презентације појединачним посетиоцима о комплетној туристичкој понуди дестинације, а такође, је вршена и анкета посетилаца за потребе израде програма развоја туризма општине Бајина Башта.

Током четири сајамска дана свакодневно је бележен велики број посета и уприличени су састанци са представницима министарстава, националне туристичке организације, локалних туристичких организација, туристичким агенцијама, привредницима, новинарима, инфлуенсерима…

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм