• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У периоду од 10. до 12. маја 2024. године одржана је манифестација ,,Редушијада“ у организацији Еколошког друштва ,,Тарски бисер“, уз подршку ЈП ,,Национални парк Тара“, Туристичке организације ,,Тара - Дрина“ Бајина Башта и бројних спонзора.

У оквиру манифестације организовано је гљиварење на деловима Таре: Добро поље и Секулић, где су се окупили стручњаци и љубитељи гљива из целе Србије. Гљиварење је организовано у пратњи стручних гљивара, а по повратку учесници су се такмичили у спремању гљива.

Организована је и изложба дечијих радова на тему гљива, на којој су учешће узели  ученици из основних школа ,,Рајак Павићевић“ и ,,Свети Сава“ из Бајине Баште. Сви учесници су добили захвалнице, а радови победника ће бити изложени у Центру за посетиоце ЈП ,,Национални парк Тара“ од 22. маја.

Последњег дана манифестације у Центру за посетиоце ЈП ,,Национални парк Тара“ организована је изложба прикупљениг гљива, као и предавање на тему ,,Пролећне гљиве“, које је одржала Данијела Ђорђевић Новаковић, испред Миколошко - гљиварског савеза Србије.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм