• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У периоду од 16. до 19 јуна, одржана је 23. Парковијада, традиционални сусрети управљача националних паркова и других институција у области заштите природе и животне средине. Овогодишња манифестација одржана је у Кладову, а домаћин је био Национални парк Ђердап, који је уједно прославио и јубилеј, 50 година од проглашења Националног парка Ђердап.

На овогодишњој Парковијади учествовали су: Завод за заштиту природе Србије, Покрајински завод за заштиту природе, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, Национални парк Козара, Национални парк Фрушка Гора, Национални парк Ђердап, Национални парк Копаоник и Национални парк Тара.

Више од 150 учесника имало је прилике да одмери снаге у разним спортовима, да уживају у крстарењу и лепотама Ђердапа, али и да се друже и размењују искуства, што је и главни циљ ове манифестације.

У оквиру спортског дела, учесници су се такмичили у следећим дисциплинама: кошарка, одбојка на песку, фудбал, шах, надвлачење конопца, пикадо, риболов, стони тенис, крос на 400 и 800 м, кување рибље чорбе. У укупном пласману, треће место освојила је екипа НП Копаоник, друго НП Тара, а прво место екипа овогодишњег домаћина - НП Ђердап.

Домаћинство за следећу годину предато је Националном парку Копаоник.

 

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм