• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У жељи да управљање Националним парком Тара подигнемо на виши ниво и да у доношење неких одлука укључимо јавност, односно становнике овог подручја и све љубитеље природе позивамо Вас да гласате за предлоге за уређење парка.

Поводом Дана Националног парка Тара - 13. јула у Центру за посетиоце у Бајиној Башти одржана је промоција фото монографије “Национални парк Тара“. Потом је отворена изложба слика са ликовне колоније одржане у фебруару на Митровцу у организацији НП Тара.

У организацији Завода за шуме Словеније од 17. до 20. јуна 2019. године у Постојни, у Словенији, одржана је завршна конференција пројекта „Еко Карст – услуге екосистема крашких заштићених подручја – покретачка снага локалног развоја“.

Предмет лицитације је бесправно посечено дрво : трупци и танка обловина багрема за огрев ( огревно дрво ) I/II класа које се налази на централном стоваришту ЈП "Национални парк Тара" Бајина Башта – „Црепана“

У среду, 29. маја, у Туристичкој организацији Србије представљене су 23 нове туристичке понуде и два пакета, засновани на одрживом туризму који подразумева минималан утицај на природу и директно учешће локалне заједнице у аранжманима који се нуде посетиоцима.

На атрактивним теренима Националног парка Тара у суботу, 18. маја, је одржана авантуристичка трка “Трибалион – Земља медведа“ у којој је учествовало око 550 такмичара из осам земаља, међу којима и 70 деце.

Планинарски клуб Тара, поштоваоци манастира Рача и монаси братства ове древне светиње организовали су радну акцију са циљем да се поново оспособи пешачка стаза од манастира Рача до скита Св. Ђорђа и Лађевца.

У жељи да управљане Националним парком Тара подигнемо на виши ниво и да у доношење неких одлука укључимо јавност односно становнике овог подручја и све љубитеље природе позивамо Вас да дате Ваше предлоге и идеје за уређење парка.

Страна 1 од 15

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм